Παναγιώτης Κεραμυδάς

ΣΑΛΟΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ- 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το αυτοκίνητό τους με πρωταρχικό κριτήριο την εξωτερική του εμφάνιση.

Πολύ σύντομα όμως διαπιστώνουν ότι ο εσωτερικός του χώρος είναι αυτός που έρχεται σε άμεση επαφή μαζί τους και εφάπτεται στο σώμα τους.alt

Όσοι είναι κάτοχοι αυτοκινήτου με δερμάτινο σαλόνι μπορούν να βεβαιώσουν ότι, πέραν της αισθητικής πλευράς, υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα.

Ο Παναγιώτης Κεραμυδάς, παιδί ακόμα στα 14α του, και μέσα στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του '70,  συναρπάζεται από μια σπάνια τέχνη, αυτή της δερμάτινης επένδυσης σαλονιών, αν και τα οχήματα την εποχή εκείνη είναι λιγοστά.

Τίποτα δεν στάθηκε εμπόδιο στην προσπάθειά του να γνωρίσει την τέχνη αυτή.

Κατορθώνει πολύ γρήγορα να αναδειχτεί σε ένα κορυφαίο δεξιοτέχνη του δέρματος πανελλαδικά, δουλεύοντας δίπλα σε μεγάλους μαστόρους της εποχής, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας του, του εμπιστεύονταν εργασίες που θα ήταν δύσκολο να ολοκληρωθούν ακόμα και από έμπειρους τεχνητές.

Μετά την στρατιωτική του θητεία, και ενώ δεν εγκατέλειψε ποτέ την τέχνη του, ιδρύει την πρώτη βιοτεχνία επεξεργασίας δέρματος στην Εύβοια.

Σήμερα ο Παναγιώτης Κεραμυδάς ως κορυφαίος τεχνητής του είδους επενδύει με δέρμα τα σαλόνια ακριβών αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής και επίπλων πολυτελείας, με αμέριστη αγάπη και αφοσίωση στην τέχνη που τον καταξίωσε ως πρωτομάστορα του είδους 30 χρόνια τώρα!